domingo, 20 de julio de 2014

Un verán entre as roseiras


Ben, ainda que pareza mentira, estamos no verán ... E qué mellor que disfrutar ó aire libre,  da natureza, das paisaxes dos bosques e xardís galegos que tanta fermosura nos ofrecen? É un pracer para os sentidos e un gran remedio  para alexarse dos incordios cotidiáns,  pasear e deixarse levar polos miles de aromas armoniosos e sutiles coma as das roseiras que inundan o aire ao noso paso...

Qué terá o suave aroma das rosas que nos calma e chea de paz, envolvéndonos nunha pracentera sensación? É o aroma  por excelencia. As súas frores e pétalos utilizáronse dende tempos inmemoriais para facer perfumes, xabóns, augas e tratamentos de beleza, xa non só pola súa fragrancia senón polas múltiples propiedades beneficiosas para a pel.






Quén non recolectóu rosas e  na Noite de San Xoan deixounas macerando a luz da lúa, para facela máxica  auga de rosas con que lavala cara na mañanciña ca ilusión da beleza e xuventude?
As rosas...

Frores máxicas, frores belas, fráxiles entre as espiñas, símbolos de tantas cousas...


E nós, coma Tita, a protagonista de "Como agua para chocolate" de Laura Esquivel , intentando experimentar con elas na cociña, facendo marmeladas de rosas. Un luxo para os sentidos!
 Quén sabe? o mellor acontece coma na receita  da novela, e  todos os que as proben descubren emocións e paixóns reprimidas...



2 comentarios:

  1. ¡Qué bonitas y románticas las rosas antiguas! Son un regalo en cualquier jardín y dan un aire romántico a cualquier rincón. Y qué decir del olor, ¡humm...unico!

    ResponderEliminar
  2. Si que o son... imaxínate entón o deliciosa que é a marmelada de pétalos de rosa.

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...